Miksi juuri La Gomera?

Haaveena on aina ollut, että jonain päivänä muutetaan etelään. Miksi juuri Gomeralle?

Tämä päätös tuli aika yllättäen loman aikana, kun kaikki tällä saarella tuntui natsaavan.

Ensimmäinen asia on ihmisten vähyys, toinen luonnon paljous ja upeus. Jommassa kummassa järjestyksessä. Gomera on kooltaan vain 370km2, mutta vaikuttaa kuitenkin paljon kokoaan suuremmalle maastonmuotojensa ansiosta; koko saari on enemmän tai vähemmän vuoristoa, ja kaikki tiet kikkaraisia vuoristoteitä. Saaren halkaisija on n.22km, mutta laidasta toiseen ajomatkaa on silti helposti 50km. Saarta lohkovat kanjonit, joiden päässä rannalla isommat kaupungit pääosin ovat. Mihin vain menetkin, maisema on aina upea. Tasaista ei kovin paljon ole, jalkalihakset saattavat joutua koetukselle vaeltaessa.

Saaren keskellä on Garajonayn kansallispuisto; vanhaa ikimetsää joka on tunnettu laakeripuistaan ja puukanervista joiden latvoja peittää riippunaava merkkinä puhtaasta ilmasta.

Koko Gomeran saarella on reilu 22 000 asukasta, joista pääkaupungissa San Sebastianissa n. 9000. Halutessaan on helppo viettää aikaa luonnossa ilman että näkee ihmisiä ollenkaan, ja myös kaupungit ja mustahiekkaiset rannat ovat mukavan rauhallisia meidän makuun. Isoja ostoskeskuksia tai vastaavia ei ole, mutta vieressä on Teneriffa josta löytyy ihan varmasti kaikki tarvittava, ja sinne voi myös mennä jos joskus tuntuu sille että kaipaa enemmän ihmisvilinää (Voikohan meille käydä näin? Saa nähdä, en usko 🙂 )

Turisteja saarella on vielä maltillisesti, ja sinne matkustetaan pääasiassa upeiden vaelluspolkujen takia.

Ilmasto. Tarvitseeko tätä perustella? Gomeralla on täydellinen ilmasto. Talvellakin riittävän lämmin ja paljon aurinkoa, joskin illoiksi saa jo pukeutua. Keväät ja syksyt ihanan lämpimiä eikä kesälläkään ihan mahdottoman kuuma.

Sijainti. Sopivan kaukana isommista ihmismääristä, ja silti riittävän lähellä saavutettavaksi. Teneriffalta pääsee Gomeralle joko lentäen tai laivalla alle tunnissa. Sijaintina Eurooppa on varmasti monessa asiassa helpompi ja turvallisempi kuin allekirjoittaneen haave Ruandasta.

Käärmeet. Niitä ei ole Gomeralla ollenkaan.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa