Nie-hakemuksia ja talokaupoista haaveilua

Viime päivät ovat menneet ilman isompia tapahtumia.

Espanjan kieltä on koitettu opetella, mutta hitaalle tuntuu oppiminen -ei tosiaan ole ihan helpoin kieli. Tunneille pitäisi päästä mutta taas toisaalta pitäisi elää hyvinkin säästeliäästi, eli saa nähdä. Tulevia työasioitakin on vähän koitettu miettiä, mutta aika hämärän peitossa on vielä tämäkin osio.

On käyty kiinteistönvälittäjän juttusilla toivoen että joku päivä joku ymmärtäisi ostaa meidän hevostilan Pirkkalasta ja päästäisiin oikeasti täällä tekemäänkin jotain talonhankinnan suhteen. Laitettiin meidän tila nyt myös alennusmyyntiin, koska kova tarve olisi siitä päästä eroon eikä Suomessa nyt taida olla parhaat markkinat talonmyynnin suhteen, kun räntää sataa ja kaikki maksaa. Aina on (kai?) kuitenkin toivoa että joku kyllästyy ratsastamaan räntäsateessa ja ymmärtää ostaa itselleen maneesin, tai edes hankkia sellaisen ratsastuskoulunsa pyörittämistä varten. Siihen kun tuo paikka oli kuitenkin ihan loistava kaikinpuolin. Jos joku tietää jonkun tai jonkun joka tietää jonkun, saa vinkata tästä meidän tilasta. Kun ajat paranee, hinta on taas ihan toinen, ja tämän kyllä saa yrittäjä helposti pyörimään kannattavasti vaikka ajat olis huonommatkin. Ja näillä tallipaikkojen hinnoilla maksaa jo lainaa pois vaikka tän ostaisi vaan omillekin. On nyt vuokrattuna joten menis kyllä ihan sijoituskohteenakin jollekin reippaalle, ei vie sähköäkään juur normaalia omakotitaloa enempää.

Myydään Maatila, Yli 5 huonetta – Pirkkala, Ania, Hongistontie 126 – Etuovi.com t29337

Täällä ollaan odotellessa on ajeltu, ja jopa kävelty katsomassa muutamaa paikkaa jotta sitten kun joku hoksaa napata tuon meidän tilan, olisi jo parempi ymmärrys siitä mitä ja mistä täältä halutaan hankkia. Sopivia kohteita eli halpoja ja loistavia, ei kuitenkaan myöskään ole liikaa tarjolla. Myöhemmin hiukan lisää noista nyt katselluista tonteista ja talonraunioista, yhtään oikein taloksi kutsuttavaa ei olla (vielä) käyty katsomassa.

Tänään ajettiin aamulla pääkaupunkiin San Sebastianiin jossa oli aika varattuna nie-anomusta varten. Nie eli Número de Identidad de Extranjero on ns. ulkomaalaisen henkilötunnus, jonka tarvitsee mm. työntekoon, asunnon ostoon tai vuokraamiseen, pankkitilin tai puhelinliittymän avaamiseen ynnämuuhun vastaavaan toimintaan. Tänään saatiin paperit täytettyä ja lappunen maksettua, ja sitten vaan odotellaan. Pari viikkoa meni ajanvarauksesta tähän visiittiin ja nyt prosessi kestänee vielä kolmisen viikkoa (!) ennenkuin nie-numerot on hallussa. Vaatii hiukan kärsivällisyyttä, ainakaan virallisia työhakemuksia ei sitä ennen voi tehdä mihinkään. Positiivisena asiana kuitenkin mainittakoon että kaikki kenen kanssa ollaan oltu tekemisissä, on olleet tosi mukavia ja auttavaisia, riippumatta siitä onko yhteistä kieltä vai ei. Esimerkiksi tänään pankissa kun ei lappusen maksu automaatissa onnistunutkaan suomalaisella pankkikortilla ystävällisen virkailijan avusta huolimatta, onnistui se kädenkäänteessä käteisellä tiskille, ilman minkäänlaista palvelumaksua. Tavoitteena että kun kolmen viikon päästä palataan asiaan, osaisi taas vähän sujuvammin kommunikoida myös espanjaksi virkailijan kanssa, se taitaisi helpottaa kaikkia noita asioita vielä nie-lappustakin enemmän.

Paperiasioiden jälkeen hoidettiin muita asioita, muunmuassa hankittiin Remun pantaan laatta missä on meidän puhelinnumerot. Aikamme sitä etsittiin, ennenkuin meidät neuvottiin painotaloon missä onnistui niin laatan hankinta kuin painaminenkin. Käytiin myös katsastamassa tallia joka sijaitsee San Sebastianissa. Tällä tallilla oli vielä meidän joululomalta täältä kotiutuessa olemassa nettisivut, yllättävänkin vakuuttavat sellaiset. Sittemmin netti- ja fb-sivut ovat poistuneet ja olen epäillyt koronan kaataneen yrityksen. Talli itsessään oli kivan näköinen ja jokusia hevosia seisoskeli tarhoissa. Portti oli kiinni munalukoilla ja puhelinnumero oli portissa kuitenkin esillä. Portin takaa kaikki näytti ihan asialliselle, joten laitoin itsestäni tallin mailiin esittelyn ja yhteistyöehdotelmaa tulevaisuutta varten mikäli heillä vielä on toimintaa. Saapa nähdä poikiiko tuo mitään.

Tallin ihmettelyn jälkeen katsastettiin jokusia myytäviä kohteita, ihan tulevaisuuden ideointia varten. Pääkaupungissa on sopivan hintainen tontti kaupan, ihan keskustan laidalla ja lähellä rantaa. Tosin tontin koko ei päätä huimaa, eikä sinne mene tietä vaan ainoastaan rappusia, mutta ei kai se haittaa? (tontti siis kuvassa tuo maapohjainen alue)

Tämä ei edes ole ihmeellisen pieni tontti täällä jos kaupungin keskustaan haluaa, kun ei tuota yhtään tasaisempaa maata ole kovin paljoa tarjolla.

San Sebastianista ajettiin Alajeroon missä viime talvena täällä ollessa asuttiin, lähelle eteläistä Playa de Santiagon rantakaupunkia. Siellä oli rauniotalo jossa oli jopa hiukan maatakin ympärillä. Tämä oli kotoa katsellen meidän suosikki, siinä kun on jo melkein pihasaunakin valmiina 🙂 Tontti on kuitenkin aika kallis, maisema ei tälle saarelle ole kummoinen ja vieressä oli koiratarha. Muuten aika hyvä kuitenkin…

Alajerosta matka jatkui Chipudeen keskelle saarta, siellä ei oltu koskaan ennen käytykään. Kylä sijaitsee n. kilometrin korkeudessa ja sieltä on hienot maisemat merelle ja El Hierron ja La Palman saarille. Täällä on talvella tietenkin viileämpi ilmasto kuin alhaalla rannikolla, etenkin yöaikaan. Nyt lokakuun lopun iltana oli kuitenkin ihan mukavan lämmin sortseissa ja topissa, joten voisi sekin olla ihan ok. Kylän keskusta näytti myös yllättävän vireälle ja kivalle. Täällä tsekattiin tyhjää rinnetonttia, jonka maisemat ikäväkyllä olivat enemmän sisämaahan päin, mutteivät silti ollenkaan huonot, kun kiipesi tonttia vähän ylöspäin. Chipude ei ole tähän asti ollut ollenkaan meidän mietintälistoilla, mutta laitetaan ehkä sinne nyt tämäkin.

Alla kuva Chipuden maamerkistä, Fortaleza de Chipude, ja sen jälkeen maisema itse tontilta. Tänne meni jopa pieni tie, ja naapurissa näkyi vaan kanoja ja vuohia.

Näiden lisäksi on kävelty katsomaan paria talonrauniota Valle Gran Reyssä, mutta niissä ei ole ollut ollenkaan omaa pihaa vaikka ovatkin sijainniltaan syrjemmässä. Ilmoituksissa voi hämätä tontin koko, kun ei ilmakuvasta aina oikein näe onko maapläntti pysty- vai vaakasuorassa…

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

Vastaa