Loppukesän tunnelmia

Loppukesän tunnelmia

Blogin kirjoittelu on jäänyt auttamatta elämän jalkoihin.

Koitetaas taas kuitenkin hiukan tänne tallettaa viimeaikojen tunnelmia. Töitä on ollut nyt yllättävänkin paljon, kun eräs kollega teloi itsensä ja on tarvinnut apua omissa hommissaan. Edelleen jatkan pääasiassa airbnb-asuntojen siivousta ja valmistelemista turisteille, ja työ maistuu taas yllättävän hyvälle. Tarkoitus ei ole ollut käydä täällä töissä kuutena päivänä viikossa niinkuin nyt on käyty, mutta toisaalta taas Suomen suuntaan tuli muutamakin yllättävän iso lasku, ja auto viedään taas huoltoon ensi viikolla, niin ihan mielellään tekee kaiken mitä on tarjolla. Syyskuu on täällä kaiketi kaikkein hiljaisin kuukausi, kun Espanjalaisilla alkoi koulu eikä pohjoiseurooppalaisia juuri vielä näy, joten nämä tuuraushommat sopivat nyt paremmin kuin hyvin. Sitäpaitsi on ollut hurjan kiva nähdä paljon uusia, toinen toistaan hienompia paikkoja. Myös Jarmolla on remppahommia nyt hyvin -kun turisteja on vähemmän niin myös vuokrattavia tiloja pääsee remontoimaan.

Kuiva kausi jatkuu täällä yhä, joskin nyt lähipäiville on luvattu sateen mahdollisuuttakin, ja saaren keskiosan päällä roikkuvat pilvilautat suurimman osan aikaa. Calima onneksi loppui hetkeksi, ja vaikka päivisin on yleensä lähes 30 astetta lämmintä, ovat aamut ja illat jo viileitä, ja sisällä nukkumislämpötila yöllä jo ihan ok. Tänä aamuna kaipasi jo pitkähihaista päälle aamupalalle, kun lämpöä oli vain 22, oli pilvistä ja tuuli (joo-o, lämpöön on tottunut taas hyvin 🙂 ). Pitkiä housuja ei sentään vielä ole kaapista kaivattu kertaakaan.

Edellinen lämpöaalto calimoineen toi tullessaan sinilevät kaikkien saarten rannoille, mikä oli tosi tylsää. Toki meren lämpötila on myös aika korkea, täällä rannoilla merivesi on ollut 25 astetta. Hassua on katsella miten osa sekä espanjalaisista että saksalaisista uivat lapsineen keskellä sinilevälauttaa. Levät onneksi häipyivät ja sen jälkeen mekin on käyty uimassa aikalailla joka päivä. Vesi on ollut taas uskomattoman kirkasta ja sää täydellinen uimiseen. Helle, meren isot rauhalliset aallot sekä lämmin uimavesi on yhdistelmä mihin ei allekirjoittanut kyllästy varmasti ikinä!

rannalla
Sinileväinen ranta, tämä oli onneksi ohimenevä ilmiö

Vaikka ilmasto ja maaperä onkin nyt rutikuiva kesän jäljiltä, silti löytyy uskomattoman paljon kukkia jotka vain jaksavat kukkia. Osa täällä kukkivista pensaista tuntuu kukkivan lähes koko vuoden. Nyt ovat olleet kukassa liekkipuut jotka ovat ihan sairaan hienoja punaisine latvoineen, ja myös Rusotemppelipuut kukkivat teiden varsilla -tämä taitaa olla mun suosikki kukkivista puista, se on niin äärimmäisen kaunis. Se kukkii vaan harmillisen vähän aikaa, ja kun nämä puut eivät kuki, vie liekkipuu kyllä voiton kauneudessa.

liekkipuu
Liekkipuu (josta kukat jo osin pudonneet)
Rusotemppelipuita
rusotemppelipuun kukkia
lisää rusotemppelipuun kukkia

Kukkapensaista suosikki on ehdottomasti kiinanruusu, jotka täällä kukkivat ympärivuoden eri väreissä. Samoin bougainvillet taitavat kukkia aina ja lähes kaikkialla, mutta hassua on että nyt kun on kuivaa ne näyttävät erityisen vehreille.

Bougainville
Kiinanruusu kylän keskustasta

Hedelmissä on pysytty hyvin -mangoja kasvaa omassa pihassa ja platanoja (pieniä kanarianbanaaneja) on saatu naapurista. Muita hedelmiä on tullut molempien töistä mukaan. Ennätysmäärä oli päivänä jolloin nappasin allaolevan kuvan, ja kivasti saatiin niitä smoothieen hukattua -mangosmoothie säilyy kyllä suosikkina, muttei mango-appelsiini-sitruuna-omenasmoothiekaan huono ollut. Hedelmien paljoutta ei tarvinut kauaa ihmetellä kun seuraavana päivänä eräs nimeltä mainitsematon Koira oli syönyt yksin ollessaan päärynän, kiivin, mangon ja pari persikkaa kivineen päivineen… Yksi kivi pullahti olohuoneen lattialle ehjänä seuraavana yönä, muiden kohtalosta ei ole tietoa.

hedelmiä
hedelmäsmoothie

Hiukan muutakin on puuhattu töiden ja uimisen ohella, mutta koitan kirjoitella lisää lähipäivinä.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

2 comments on “Loppukesän tunnelmia”

  1. En jotenkaan ollut tajunnut, että sinilevää on valtamerissäkin. Jotenkin luulin, että tuo on Itämeren / vastaavien altaiden ongelma, mutta näköjään siitä kärsitään sitten muuallakin. Mukava kuulla, että sateitakin on luvattu ja ilmeisesti laajat maastopalot ovat ainakin jossain määrin helpottaneet?

    1. Sama täällä, viime syksynä sinilevä täällä tuli ihan yllätyksenä. Silloin aloin asiaa tutkimaan, ja kyllä noita esiintymiä on ihan säännöllisesti kaikkien Kanariansaartenkin rannoilla.
      Teneriffan maastopalon uutisoitiin viime viikolla olevan vihdoin hallinnassa, joskin vartiointityöt siellä jatkuvat edelleen.

Vastaa