Tervetullut Dana-myrsky toi sadetta

Juuri kun Suomenkin lehdistö havahtui siihen että täällä on metsäpalovaroitukset taas voimassa 🙂 , saatiin Dana-myrskyn myötä meille ihan kunnolla sadetta. Tämän kuun alussa julistettiin Teneriffalle vesihätätila, eikä tilanne siitä ole parantunut ennen eilistä, aiemmasta tilanteesta postaus täällä: Ajatuksia kuivuudesta ja veden arvosta – Pieni Talo Gomeralla

Eilen satoi useamman kerran vähän aikaa niin että saatiin pölyävä maa kasteltua ja viime yönä alkoi kolista ukkonen, ekaa kertaa meidän täälläoloaikana, ja sitä seurasi kunnon ukkoskuuro. Tälle päivälle luvataan reilusti sadetta ja seuraaville viidelle päivällekin on ennusteissa sateen mahdollisuus. Täällä meillä on nyt satanut kuluneen 24h aikana 6,3 mm ja saaren keski- ja pohjoisosissa paljon enemmän. Sateiden myötä lämpötilat putosivat niin että yöllä on ollut viittätoista astetta ja päivälläkin alle 20 jos sataa -tosin heti jos aurinko pilkistää on lämmin.

Me saatiin tänne juuri lapset lomalle Suomesta jossa ilmeisesti on satanut ihan riittävästi, eli voi olla että olisivat arvostaneet kuivempaakin keliä… Myös Espanjalaisten pääsiäislomat ovat juuri alkaneet. Lomalaisten kannalta tylsä ennuste, mutta luonnon ja vesivarastojen kannalta erittäin hyvä! Onneksi täällä sateet yleensä ovat ohimeneviä, ja välissä on aina hyvääkin ulkoilukeliä. Samoin öinen ukkonen meni ainakin tällä kertaa ohi nopeasti, aikalailla heti kun ehdin lääkitä paukkuaran tärisevän koiran Sileolla…

Täällä harrastetaan pääosin sisätiloissa oleskelua ainakin tämä päivä ja virkistetään muistia korttipelien osalta, hauskaa vaihtelua sekin.

Alkuviikosta muuten katsastettiin vanha kunnon caddy ihan tosta noin vaan 🙂

Kuvittelin että haetaan korjaamolta vikalista kun ei autoa nyt olla huollettu, ja viime katsastus täällä oli niin kovin tarkka ja epäonnistunut :D. Iloisena yllätyksenä tuli tarra tuulilasiin taas vuodeksi ja kehotus käydä vaan vaihtamassa suodattimia. Pitää jokatapauksessa käyttää tuo auto yleishuollossa ennenkuin parin kuukauden päästä ajellaan sillä Suomeen, ja pitäisi taas koittaa tehdä jotain myös uuden peräkoukun asennuksen eteen, edellinen kun poistettiin maahantulokatsastuksen yhteydessä. Kätevä on muuten tuo tuulilasin tarra, ei tarvi miettiä milloin pitää auto katsastaa.

Published by Sanna

Syksyllä -22 jätin unelmieni hevostallin ja kodin Pirkkalaan, ja lähdin mieheni ja koirani kanssa kohti La Gomeran saarta. Tänne koitamme nyt rakentaa kokonaan uutta elämää.

One comment on “Tervetullut Dana-myrsky toi sadetta”

Vastaa